Charlie Hebdo elleni merénylet számtalan reakciót váltott ki pro és kontra. Abban mindenki egyetért, hogy ez a fajta megtorlás szembe megy minden emberi értékkel.

Nézzük mit mondott Orbán Viktor!

“Nem akarunk tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani.”

Ugyanekkor a hazai újságírók között is megoszlanak a vélemények. Többen elítélik Charlie Hebdo működését és szerintük nem “szerencsés” hergelni a vallási, vagy faji csoportokat.

Ha összevetem Orbán Viktor és az újságírók hasonló véleményét, akkor felvetődik a kérdés, hogy Magyarországon miért tűrik mégis ezt a jelenséget?

Gondoljunk csak Bayer Zsolt szinte a gyűlölettől elvakult írásait a cigányokkal, a melegekkel, vagy az éppen más politikai identitással rendelkezőkkel szemben! Bayer sem fogja vissza magát, igaz, itt nem kell félnie, hiszen a hatalom megvédi és támogatja.

Vagy itt vannak azok a szélsőséges politikusok, akik nyíltan antiszemita és cigányellenes nézeteket vallanak és hangoztatnak. Nekik sincs félnivalójuk, hiszen a törvény nem sújt le teljes szigorával velük szemben.

Magyarországon naponta aláznak meg cigányokat, a melegek felvonulását (egy évben egyszer) minden eszközzel igyekeznek megzavarni. Budapest polgármestere ellenezte a meleg olimpia megrendezését Budapesten. A diszkrimináció mindennapos jelenség országunkban.

Végül egy kérdés: amennyiben nem szeretnénk befogadni idegeneket, főleg nem gazdasági menekülteket, hogyan várjuk el más országoktól, hogy fiataljaink náluk boldoguljanak? Mintegy 600 ezer magyar dolgozik az uniós országokban. Mi lesz akkor, ha mind hazaküldik? Hogyan lesz szép a foglalkoztatási statisztika?

Charlie Hebdo
Tagged on:             

Minden vélemény számít!