„A lobbizás (angolul lobbying vagy lobby, más néven public affairs) a kapcsolatok kiépítését és fenntartását, negatív intézkedések hatásának kivédését, előnyök szerzését stb. szolgálja, szigorúan a törvényes keretek (de facto a demokrácia és a kapitalizmus) adta lehetőségek között. Elsődleges hangsúlya a kommunikáción van.” WIKIPEDIA

Cseresnyés Péter: „Nagyon, nagyon komolyan, félreértik az országgyűlési képviselőnek a hatáskörét és feladatkörét, sokan. Az országgyűlési képviselő, az egy törvényalkotó, nem egy lobbista, vagy pedig, hogy is mondjam: kijáró emberféle” (Ferincz Jenő)

Péter, hidd el, mi tudjuk, hogy nem vagy kijáró ember, vagyis lobbista. Ahhoz sem súlyod, sem megfelelő akaratod nincs. Ami van, az az életösztön, hogy megtartsad a jelenleg jól fizető állásodat, hogy szinten tudd tartani jelenlegi életviteledet.
Amúgy mi a túró a feladata a képviselőnek, ha nem az, hogy a választóinak érdekeit képviselje? Azt mondod, Péter, hogy törvényalkotó vagy. A frászt vagy az. Csak gombnyomogató vagy sokadmagaddal. Mondd, mit értesz Te a vízügyhöz, a környezetvédelemhez, a gazdaság- és szociálpolitikához, hogy törvényt alkotsz? Szerintem semmit. Csak nyomod a gombot, nehogy pénzbüntetés legyen a vége és kiessél a pixisből.
Bár annak idején, még a kampányfilmedben lobbit ígértél, hogy mindent elkövetsz értünk, kanizsai emberekért, hogy mindenkinek legyen munkája. Videó 13. mp.

Péter! Azt látjuk, hogy a nálad erősebb és befolyásosabb képviselők lakóhelye virágzik. (Pécs, Kaposvár, Hódmezővásárhely, Debrecen és még sorolhatnám) Ott megépülnek, megépültek az elkerülő utak, most éppen Nyíregyházán valósul meg. Bizonyára ők sem lobbiznak, csak úgy véletlenszerűen gyarapodnak.
Ezzel szemben a városunkat elkerülő 61-es út torzója, mint mementó marad az utókorra, emlékeztetve őket képviselőnk impotens munkájára. Immár öt éve üzemelnie kellene az útnak, ami most az enyészeté. Közben a Hevesi út túlterhelt a kamion- és az átmenő forgalom miatt. Veszélyeztetve ezzel az ott lakók és közlekedők testi épségét, biztonságát, az ott lakók nyugalmát.

61 torzó

611_1
De említhetném könnyű súlyodat a pályázati pénzek megszerzése terén. A késedelmes projektek listáján szerepel Nagykanizsa megyei Jogú Város. Mit teszel, tettél annak érdekében, hogy ezek a pénzek ne ússzanak el, hogy ezek a projektek megvalósuljanak? Semmit, hiszen Te nem vagy lobbista, Te törvényalkotó vagy.
Mind e mellett még igazmondó sem vagy. A „nagykanizsai Dorottya Kórház” – ahogyan Ti hívjátok – esetében azt mondtad, hogy az Orbán kormánytó 4 milliárd forint fejlesztési pénzt kapott. Csak Te nem tudod az igazat, vagy szándékosan állítottál valótlant?

Cseresnyés Péter: Nem vagyok én lobbista

Minden vélemény számít!