Ma, délután hat órakor tiltakozó demonstrációt tartottak a Kanizsai Dorottya kórház előtt.

Az esemény kezdeményezője Teleki László, országgyűlési képviselő volt. Beszédében ismertette: a körülmények arra utalnak, hogy a kormány tervei között szerepel a nagykanizsai kórház egyes részlegeinek leépítése, illetve megszűntetése. Elmondása szerint az intézmény mintegy 160 ezer ember ellátását végzi el. A betegek érdeke pedig azt kívánja, hogy az ellátásokat lehetőleg helyben, Nagykanizsán érjék el, ne kelljen 50 km-t utazni egyes beavatkozások miatt.

A nagykanizsai kórház, az egyik legmodernebb és komfortosabb egészségügyi intézmény az országban. Amennyiben egyes ellátási formák megszűnnek, az maga után vonja, hogy a szakápolók, a szakorvosok is elhagyják a várost, ezzel együtt emberek kerülhetnek az utcára.

A megmozduláson meglepően sokan voltak. Nagykanizsára eddig nem volt jellemző, hogy az emberek ilyen nagy számban felvállalják a véleményüket és tiltakozásukat fejezzék ki a kormány várható intézkedése ellen.

A demonstráció végén, Böröcz Zoltán, az MSZP nagykanizsai szervezetének elnöke közölte: csütörtökön (január 22-én) 18 órára várnak mindenkit egy beszélgetésre a Honvéd kaszinóba (Ady út). Pártállástól függetlenül számítanak a megjelenésre azok részéről, akik egyetértenek azzal, hogy csak összefogással lehet a hatalommal szemben érvényesíteni a város lakóinak érdekét.

Márpedig a város érdeke azt kívánja, hogy a kórház változatlan formában és tartalommal működjön tovább a városban.

Kíváncsian várom a helyi Fidesz nyilatkozatát!

Valamikor még ezt mondták!!!

Demonstráció a kórház előtt

2 thoughts on “Demonstráció a kórház előtt

 • Kissé furcsán ízlelgetem még az utolsó mondatokat, melyek az összefogásra szólítanak fel és arra, hogy ez a város, lakóinak érdeke. Furcsa, mivel az októberi választásokat megelőzően történtek egyeztetések az összefogás elősegítésére, ám akkor, ott “sokan” nem kértek ebből. Most, akik akkor még úgy gondolták, majd egyedül is megcsinálják a nagy áttörést, összefogásra agitálnak.
  Kinek, mikor higgyek? Vajon most mi lapul az “összefogás” szó alatt? (vagy inkább ki?(k))
  Tüntetések, felszólalások, kisebb tömörülések havonta… A választások előtt miért nem lehetett megszólítani az embereket egy ilyen demonstráció segítségével? Nem. Mindenki indulni akart a választáson, még azok is, akik most egységre szólítanak. Külön-külön, talán sikerül a tuti…Nem sikerült.
  Talán majd most!
  Sok sikert!

  1. csizi1! Igazad van abban, amit az összefogásról, illetve annak hiányáról írsz. Én is sajnáltam, hogy nem a választások előtt „akarták” az együttműködést.
   Csak reménykedni tudok, hogy végre minden demokratikus erő összefog.
   Üdv. Szabó Dénes

Minden vélemény számít!