„Gondolkodtunk azon, hogy egy hátulról vezérelt újsütetű képviselő összeesküvés elméletére érdemes-e válaszolni, hiszen véleményünk szerint látható, nem saját tapasztalatairól beszél, mondandóját önmaga szerzett tapasztalatai helyett összezavart keveredések/kavarodások jellemzik. No meg a politikából (baloldaliak jellemzője) alibi munkával szerezhető busás fizetés megszerzése vezérli” — írja tegnapi közleményében a Fidesz Nagykanizsai Csoportja Horváth Jácint szavaira reagálva.

Mikor olvastam a fenti nyilatkozatot elgondolkodtam, hogy miért nem névvel vállalva adták ki azt? Ugyanis így kollektív egyetértést feltételez a kétharmados többség részéről.

Értem én, hogy zavarja a hatalmat egy „akadékoskodó” és értelmes fiatal képviselő „okvetlenkedése”, azt viszont nem értem, hogy saját magukat miért járatják le ilyen alpári stílusban?

Mielőtt valaki felháborodna, közlöm, hogy az alábbiakban felsorolt adatok közérdekből nyilvánosak. Lehet perelni érte, de nem éri meg! Nézzük a megélhetési politizálás, hogyan alakul a fideszes többség esetében!

Bizzer András, szépreményű fiatalember:

Megtakarítás: 530.000-Ft

Éves munkajövedelme: 82.930/év

Nagykanizsai Szennyvíztársulás elnök: 100.000-Ft/hó

NETTA PANNÓNIA KFT FB. tag: 90.000-Ft/hó

Látható, hogy Bizzer Andrásnak munkajövedelme mindössze éppen csak meghaladja az évi 80 ezret. Ez viszont azt jelenti, hogy immár évek óta közpénzen él, illetve politizál. Mindezért a képviselői illetményen kívül, havi 190 ezret visz haza. Ennek ellenére, őt a FNKCS nem tartja alibi munkával busás jövedelem hajhászók közé.

Karádi Ferenc alpolgármester:

Ő 2010-ben nem került be a közgyűlésbe, de a Fidesz biztosított számára egy közpénzből finanszírozott állást, alpolgármester lett.

Nézzük a jövedelmét!

Nyugdíj: 60.000-Ft6hó. (ebből világosan kitűnik, hogy aktívként mennyivel járult a közösbe) Azt azonban nehéz megérteni, ha ennyire kevés bevallott jövedelemmel rendelkezett, miből futotta a vagyonbevallásban feltüntetett ingatlanokra? Ugyanis a minimálbérből biztosan nem lehet megszerezni, illetve megépíteni azokat. Bár a Fidesz legújabb kommunikációja szerint a családi összefogás csodákra képes. Ingatlanok: 150 nm-es lakóingatlan és 90 nm-es üdülő. Ezek fenntartására bizonyosan nem elég – még a rezsire sem a csökkentés ellenére – a havi 60 ezres nyugdíj, hát jól jön a város kasszájából kiutalt havi 598.000-Ft, és 90.000-Ft alpolgármesteri fizetés. Ez már olyan szép összeg, hogy 1.800.000-Ft megtakarítás is lehetséges készpénzben.

Világos, hogy Karádi urat sem az alibi munkából megszerzett könnyű jövedelem motiválja, hanem a városért érzett felelősség és küldetéstudat.

Jerausek István:

Őt szerintem becsapták és félrevezették. Igazán sajnálatra méltó képviselő. A két megnyert trafik mindössze 100.000-Ft bruttó jövedelmet biztosít számára. Ez 65.500-Ft nettót jelent. Azt már az egész ország tudja Zsiga Marcell és Pintér Sándortól, hogy 47 ezerből is meglehet élni, így nincs miért aggódni Jerausek úr miatt. E magas jövedelem láttán nem is merül fel senkiben, hogy csak a könnyen, alibi munkából szerzett busás jövedelem hajtotta a politika felé. Viszont a képviselő úr jócskán rontott a Fidesz statisztikáján, hiszen ő, a munkajövedelme alapján a szegények táborát erősíti. Ebből viszont egyenesen következik a Fidesz vezérgondolata: senkit nem hagyunk az út szélén. (a mieink közül)

Következtetés: Busás, munka nélkül szerzett jövedelemre csak a NER ellenes képviselők hajtanak.

FNKCS közleményére

Minden vélemény számít!