Megjött.

Már napok óta izgalomba voltam, mivel hallottam másoktól, hogy őket kitüntette népünk bölcs vezére egy brosúrával. Mint mondták, csupa jó hírrel örvendeztette meg őket a kiadvány. Én meg csak irigykedtem, hiszen lévén magyar állampolgár, de szerintük nem elég nemzeti, hát így kimaradok a jóból.

De nem. Igaz, nem én, hanem a feleségem kapta, de a házasság kötelékében keletkezett tulajdon ugye közös tulajdonnak számít, ezért bátorkodtam beleolvasni.

S, tényleg csupa, de csupa jó hírt találtam benne, no meg érdekes ellentmondásokat is. Igaz, én olyan kekeckedő, minden kákán csomót kereső polgár vagyok, de ez tényleg megfogott. Idézek a füzetből:

„ Magyarországon 2010-ig robbanásszerűen nőtt az erőszakos bűncselekmények száma…”

„A regisztrált bűncselekmények száma 2010 és 2014 között több mint negyedével csökkent. A szigorúbb szabályozásoknak köszönhetően öt év alatt másfélszeresére nőtt a börtönben ülők száma. A bűnözőknek börtönben a helyük.”

Tetszik érteni ezt? Mert én nem. Ha 25 %-kal csökkent a „regisztrált” bűncselekmények száma, hogyan lehet az, hogy a börtönökben 50 %-kal többen ülnek? Ez azt jelenti, hogy az eddigi 200 bűncselekmény helyett csak 150 bűncselekmény történt, de az elítéltek, a börtönben ülők száma 200 főről, 300 főre emelkedett.

Mi lehet e mögött? Ártatlan embereket ültetnek le, akik nem követtek el bűncselekményt? A másik lehetőség a szabálysértési törvény átalakítása miatt kialakult helyzet. Ugyanis sokan, átlagosan 200-300 fő van folyamatosan elzárás alatt 1 és 5 nap időtartam között. Ezek az emberek nem bűnözők, csak éppen nem tudják kifizetni a szabálysértésért kiszabott bírságot és leülik a napi tételt. Ez viszont éves átlagban pár ezer főt jelent.

fogvatartottak

Ugyancsak csúsztat a füzetecske a bevándorlókkal kapcsolatban. Azt írja, hogy mintegy 160 ezer illegális bevándorló érkezett hazánkba, aminek a száma év végére elérheti a 200-300 ezret is. Azt viszont nem írja, hogy ezek az illegális határátlépők nem hazánkba jöttek, hanem átmentek rajta. Arról nem beszélve, hogy regisztráció nélkül. Ugyanis a déli határon átjövőket felrakják a vonatra és irány Szentgotthárd, ahol átengedik őket osztrák területre. A megfogalmazás viszont azt sugallja, hogy ennyi ember kíván Magyarországon letelepedni.

 

Bűncselekmények: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_zjj001.html

Megjött
Tagged on:     

Minden vélemény számít!