„A jó képességű fiatalok ne rossz diplomáért, hanem jó szakmáért küzdjenek az iskolapadokban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hétfőn, A munkaerőpiac fejlesztési lehetőségei Székesfehérváron címmel rendezett szakmai konferencián.”
Cseresnyés Péter önéletrajzából:
Nagykanizsán végeztem általános és középiskolai tanulmányaimat, a Landler Jenő Gimnáziumban érettségiztem. 1983-ban a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán, történelem-könyvtár szakon szereztem diplomát. 1983-tól Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Általános Iskolában tanítottam. Ezt követően, 1989-től-1991-ig irodavezető voltam egy gazdasági társaságban. 1992-tól-1996-ig a Nationale-Nederlanden Magyarországi Biztosító Részvénytársaság üzletkötője, majd csoport vezetője. 1997-ben a Fundamenta Lakás-takarékpénztár Rt. regionális vezetője, majd 1998-tól-1999-ig a Westel 900 Rt. nagykanizsai irodavezetője. 2000-ben a Fair-OTP Bt. ügyvivője, ez után 2000-től-2001-ig a Murányi Kereskedőház nagykanizsai áruházvezetője.

Nem érzem a logikát Cseresnyés Péter szavaiból. Azt mondja, hogy „a jó képességű” fiatalok ne akarjanak diplomát, hanem szakmát tanuljanak inkább.
Cseresnyés önéletrajzából látható, hogy ő nem egy jó képességű fiatal volt, hiszen nem haszontalan szakmát tanult. Az már kérdés, hogy a főiskolán megszerzett ismereteit (?), miért csak pár évig kamatoztatta? Helyette inkább más szakmákban próbálta ki magát, amihez viszont képesítése nem volt, hacsak időközben meg nem szerezte a szükséges szakmai ismereteket.
Nincs mindenki olyan szerencsés helyzetben, hogy diploma nélkül, olyan munkakört töltsön be, amelyhez egyetemi-főiskolai végzettség kell. Arra is kíváncsi lennék, hogy az államtitkárnak a gyermekei milyen kétkezi szakmában szolgálják a gazdasági növekedést.
Hallottuk már Schmitt Plagi Páltól, hogy a fiatalok maradjanak itthon, miközben az ő gyermekei külföldön szereznek diplomát, akárcsak a miniszterelnök lánya.
Cseresnyés Péternek azon kellene elgondolkodnia, hogy a szakmával rendelkezők esetében miért alacsonyabbak a bérek, mint a diplomások körében, hogy miért van rosszabb kilátása egy szakmunkásnak, mint egy diplomásnak. Azon kellene elgondolkodnia, és tenni érte, hogy megfelelő jövőképet biztosítsanak a szakmunkások részére.
Ha megvizsgálom a diplomások életviszonyát és azt összehasonlítjuk a szakmunkásokéval, arra a következtetésre jutok, hogy Cseresnyés Péter álnok és hazug módon demagóg.

Forrás: Dél-Zalai hír

Miért demagóg Cseresnyés Péter?
Tagged on:         

Minden vélemény számít!