A munkahelyeken általában úgy van, hogy amennyiben a munkavállaló selejtet termel, illetve munkájával kárt okoz a munkaadójának, akkor kártérítéssel tartozik. Vagyis levonják a munkabéréből, vagy pénzkövetelés útján behajtják rajta. Természetesen az elbocsátás is a szankciókhoz tartozik.

Amennyibe a munkavállaló szándékosan okozza a kárt, az súlyosító körülményként definiálja a törvény.

Most éppen az van, hogy kiderült, a kormánypárti képviselők szándékosan okoztak milliárdos kárt az államnak, azaz nekünk. Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete szerint jogsértést követettek el a képviselők – akik megszavazták – egyes magyar egyházakkal szemben.

A szándékosság ott érhető tetten, hogy a kormánypárti képviselők még az Alaptörvényt is átírták, hogy ne legyen alkotmányellenes az általuk támogatott és elfogadott jogszabály. Ennek a következménye az, hogy a magyar állam milliárdos kártérítést fizet az egyházaknak.

Viszont a kártérítést valamennyi magyar állampolgár fizeti meg és nem a képviselők. Rendben van ez így? Szerintem nem.

Kérdezem Cseresnyés Pétert, hogy ő személy szerint mennyivel száll be a kártérítésbe a magánvagyonából? Hiszen megszavazta a jogszabályt annak ellenére, hogy több szervezet és az AB is figyelmeztette őt arra, hogy jogsértő módon járnak el.

Az sem lehet mentség Cseresnyés Péter számára, hogy nem ért ahhoz, amihez asszisztál.

Péter, Te mennyivel szállsz be?
Tagged on:             

Minden vélemény számít!